Eigen risico, zorgkosten en declaraties
Een bezoek aan de huisarts of huisartsenpost valt niet onder het eigen risico en wordt dus altijd vergoed. Echter, als de huisarts extra onderzoek aanvraagt of u doorverwijst, dan wordt hiervoor wel het eigen risico aangesproken.
Voorbeelden hiervan zijn:
-een aanvraag voor bloedonderzoek, urinekweek of SOA test
-röntgenfoto’s of echografieën
-hart-, vaat- of longfunctietesten
-verwijzingen naar een specialist
NB medicatie wordt niet altijd vergoed, dit is afhankelijk van het type medicatie. Voor bepaalde medicatie of zorg geldt ook een eigen bijdrage, dit staat los van het eigen risico.
Is het eigen risico in een bepaald kalenderjaar volledig verbruikt, dan wordt de zorg die daar bovenop komt wel vergoed.
U kunt meer informatie lezen op de website www.ikregelmijnzorggoed.nl van de overheid. Twijfelt u of er kosten zitten aan een verwijzing, dan adviseren wij u dit na te vragen bij uw zorgverzekering.
Op het overzicht van uw zorgverzekeraar kunt u de kosten voor de huisartsenzorg terugzien. De huisartsenpraktijk ontvangt een inschrijftarief wat bestaat uit verschillende modules. Deze vergoeding betaald de zorgverzekeraar voor het beschikbaar zijn als huisarts. Het inschrijftarief wordt 4 keer per jaar uitbetaald. Deze kosten vallen onder de basisverzekering en worden volledig vergoed door de zorgverzekering.
Een bezoek aan de huisartsenpraktijk, een telefonisch advies, visite of e-consult declareren wij ook bij de zorgverzekering. Dit geldt voor uw contact met de assistente, dokter of praktijkondersteuner. Deze huisartsenzorg valt onder de basisverzekering en wordt volledig vergoed door de zorgverzekering.